Druk enter om te zoeken

May 29 2024

Eden’s Expansion

Silvia B.

Tijdens de Kunstenaars Maand lichten we bijzonder werk uit, waaronder het werk van Silvia: Eden’s Expansion.

Afmetingen van het kunstwerk: 105 x 170 x 130cm

De laatste serie beelden van Silvia B., Entanglement, laat de grenzen tussen natuur en cultuur vloeibaar worden en toont de kwetsbaarheid van beiden in hun onzekere toekomst.

Een scheefgegroeide stronk met wortels nodigde uit om een zeemeerminachtige figuur te maken.

De stronk werd de aanzet van de staartpartij en is ontbast; de naakte huid van het hout komt dicht bij die van de mens. De wortelpartij is met een gasbrander geblakerd, waarna de roet is vastgezet met een 2 componenten jachtlak waar later nog een matte vernis overheen is gezet.

Het lijf is in klei geboetseerd en afgevormd met gips. In die gipsmal is een epoxyhars gespateld, verstevigd met glasmatten. Dit holle lijf is vervolgens met 2 componenten expoxy klei aan de stronk geboetseerd. De holte is gevuld met purschuim, waarbij de armen en het hoofd verzwaard zijn met kiezelstenen. In meerdere sessies is de huid geschuurd, kleine gaatjes zijn gevuld met autoplamuur, en met grijze spuitplamuur gespoten. Door de egale grijze kleur zijn oneffenheden goed te zien en het vormt tegelijk een goede primer. Uiteindelijk is het lijf gespoten met een acrylverf in een lichte huidtint. Daarna zijn de aderen en de huid met alle bijbehorende vlekjes geschilderd met acrylverf.

Het jurkje is opengemaakt en weer met de hand onderop dichtgenaaid. De pruik van echt haar is in model geknipt en in de trendy Mermaid-look geverfd met ecoline, op het hoofd bevestigd met kleine spijkers en met een krultang gekruld.

Het werk van Silvia B. is te zien en te koop van 26 maart t/m 30 april bij galerie NL=US als onderdeel van een groepstentoonstelling.