Druk enter om te zoeken

April 18 2024

Het werk van

Julia Woning

Tijdens de Kunstenaars Maand lichten we verschillende bijzondere werken uit, waaronder het werk van Julia Woning.

Julia Woning (1969- Rotterdam) studeerde af in 1994 aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien werkt ze als illustrator, portrettist, beeldend kunstenaar, teken-schilderdocent en is zij auteur van diverse teken en schilder workshop boeken. Kleurtechnieken workshop was haar eerste boek, Aquarelworkshop haar laatste boek en deze zomer verschijnt haar nieuwste BasisboekTekenen.

Dikke Dames

Naast al haar bezigheden creëert zij ook vrij werk. Haar doorbraak kwam in 2008 met de ‘Dikke Dames’ schilderijen.

Vrolijke vrouwenfiguren in dagelijkse dingen. De Dikke Dames zijn vrolijk, herkenbaar en brengen je altijd en overal in een goed humeur.

Nature

In corona tijd had Julia de tijd om iets nieuws te creëren. Eind 2021 presenteerde zij een gehele nieuwe serie genaamd NATURE . In deze serie komt alles samen, abstracte sfeer beelden in acrylverf met behulp van eigen ontworpen stencils, illustratieve dieren en planten, maar ook super realistische vogeltjes en vissen.

Inspiratie haalt Julia uit de natuur en haalt zij de natuur naar binnen door er prachtige, kleurrijke schilderijen van te maken. De werelden van vogels, vissen, planten, lucht, water en land komen te samen. Zo creëert Julia een nieuwe eigen wereld, een nieuwe dimensie.

Ontspannend om naar te kijken, maar ook een ontdekkingstocht naar de rust en balans van kleur, dieren en planten.

Wil je op de hoogte blijven van Julia’s bezigheden? Bekijk haar website. Volg Julia op instagram, Facebook en bekijk verschillende werken stap voor stap uitgelegd via Julia’s Youtube kanaal.