Druk enter om te zoeken

July 19 2024

Categorieën: Kunstenaars Maand

Tags:

Afmetingen van het kunstwerk: 2.60 X 2.70 m

Tijdens de Kunstenaars Maand lichten we een aantal bijzondere werken uit, waaronder het werk van Claudy Jongstra: 18 Carat. Zij vertelt kM hoe dit werk tot stand is gekomen en wat voor materialen hiervoor zijn gebruikt.

Een verkavelde lappendeken van goudgele graanvelden die bestaat uit 195 blokjes goud. Het wol gevilte en met natuurlijke kleurstoffen geverfde monumentale kunstwerk getiteld ‘18 Carat’, straalt als een warme zon.

Jongstra’s 18 Carat is niet alleen esthetisch, het heeft ook een boodschap: in Nederland is de grootschalige landbouw dominant en het land wordt intensief geëxploiteerd.

Het werk van de kunstenaar gaat over het transformeren van de monocultuur – zoals zichtbaar is in 18 Carat met de gelijk verdeelde vakjes waarop hetzelfde gewas wordt geteeld – naar een meer divers, inclusief, ecologisch en kleurrijk landschap.

Voor dit kunstwerk maakte Jongstra gebruik van zijde organza en wol van Drentse heideschapen, merino en mohair, geverfd met uienschillen, walnootdoppen en meekrap.

Meer informatie over dit werk?

Klik hier of neem contact op met galerie Fontana, Amsterdam.