Druk enter om te zoeken

July 18 2024

Het werk van

Het werk van

Categorieën: Kunstenaars Maand

Tags:

 

Tijdens de Kunstenaars Maand lichten we bijzondere  werkstukken uit, waaronder het werk van Annemarie Busschers. Zij vertelt kM over hoe haar werk tot stand komt en welke materialen ze gebruikt.

“Met verschillende materialen bouw ik een werk op waarbij de eigenschappen en uitstraling van de materialen belangrijk zijn, omdat ze zichtbaar blijven. Dit werk bestaat uit  een linnen achtergrond, een katoenen huid, haren en een trui van vilt, een met een naald droog vervilte baard, een blouse van transparante lagen witte stof en knopen in perspectief van massief mahoniehout.

Als ik alle materialen bij elkaar heb uitgezocht en heb verwerkt tot een laag, zet ik over deze laag een tekening en schildering op.  Tussen de tekening en de schildering zet ik transparante lagen acryllaat op. De lijmlagen hebben een glacerende maar ook een preparerende werking. Het doek raakt uiteindelijk verzadigd met pigment en bindmiddel. Verflagen worden onder invloed van tijd dunner dus transparanter. De verf trekt bovendien deels in het doek waardoor de onderliggende getekende lagen zichtbaar blijven.

Ik gebruik graag water oplosbare bindmiddelen die elkaar dus goed verdragen. Gedurende het hele proces kan ik knippen, snijden, naaien en lijmen.

Als de drager uiteindelijk voldoende verzadigd is met deze lagen acryllaat kan het doek een basis vormen voor olieverf maar ik kies zelden voor dit bindmiddel omdat het voor mij een slotlaag vormt en ik de ruimte wil houden voor verandering.”

Meer zien van Annemarie haar werk? Bekijk deze website.