Druk enter om te zoeken

July 18 2024

Categorieën: Kunstenaars Maand

Tags:

2021, afmetingen: h: 100cm  b: 117cm  d: 45cm                                                                                     

Tijdens de Kunstenaars Maand lichten we verschillende indrukwekkende werken uit, waaronder het werk van Rob Voerman: Re-set.

Rob gebruikte voor dit bijzondere werk de materialen: Hout, karton met epoxy, verf voor epoxy, glas, grafiti-tags and plexiglas. De strakke grijze structuur in het werk is gemaakt van hout en daarna geschilderd met een matte grijze grondverf.

Op deze strakke structuur zijn miniatuur-grafitti-tags aangebracht met markers door een echte grafitti-kunstenaar, die Rob hiervoor hiervoor heeft ingehuurd.

Daar omheen is een bouwsel gemaakt door middel van karton, hout en hete lijm. Voor de kleine gekleurde raampjes is spectrum-glas gebruikt en de ovalen donkere ramen zijn gemaakt van 6mm dik smoke plexiglas.

De kartonnen structuur is vervolgens ingesmeerd met epoxy, waardoor het heel hard wordt. Die harde laag van karton en epoxy is over geschilderd met Sikkens Wapex 660 Mat met kleurnummer 4041. Dat is een stevige en matte verf die op epoxy hecht en qua kleur en uitstraling weer op karton lijkt. Daarna is er fijn grafietpoeder op de huid van de verf gesmeerd om het wat meerschaduw en diepte te geven en vervolgens gefixeerd met Lascaux spuit-fixeer.

Het sculptuur hangt aan een metalen frame, die aan de muur kan worden bevestigd.

Meer weten over Rob zijn werk? Bekijk dan de website. Volg Rob Voerman op Instagram: @voermanr