Druk enter om te zoeken

May 22 2024

Rembrandt & tijdgenoten

Bewonder van 4 februari t/m 27 augustus 35 schilderijen afkomstig van The Leiden Collection, een unieke privécollectie uit New York. De collectie is genoemd naar de geboorteplaats van Rembrandt en is representatief voor het werk van kunstenaars die in Leiden zijn geboren. Naast Rembrandt zijn dat werken van zijn leermeester of juist leerlingen. Denk aan Pieter Lastman, Carel Fabritius, Arent de Gelder of Godefridus Schalcken. Maar ook schilders als Jan Lievens, Gerrit Dou, Frans van Mieris en Jan Steen zijn te zien, allen met het verbindende thema: 𝐡𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬𝐭𝐮𝐤𝐤𝐞𝐧. In de 17de eeuw werden deze werken gezien als de nobelste, meest prestigieuze vorm van schilderen.

Bezoekersinformatie

Tickets voor de Rembrandt & tijdgenoten tentoonstelling bij hermitage zijn verkrijgbaar via deze link. De Hermitage Amsterdam is geopend van maandag t/m zondag, 10 – 17 uur.

De Hermitage Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde tramhalte is gesitueerd op het Waterlooplein (tram 14). Ook de metro is op loopafstand, halte Waterlooplein (metro 51, 53, 54). Verlaat het metrostation via de uitgang Hortusplantsoen. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn onder de Nationale Opera & Ballet en in de Valkenburgerstraat.

Ook is er voldoende fietsparkeergelegenheid rondom het gebouw en bij de zij-ingang aan de Nieuwe Keizersgracht. Kom je liever met de auto? Parkeren tegen een voordelig dagtarief van € 20,- bij parkeergarage Waterlooplein door vooraf een parkeerticket te kopen.