Druk enter om te zoeken

May 22 2024

What my hands know

In kM lees je over het werk van Stéphanie Baechler. Van 20 januari t/m 11 maart is er een tentoonstelling waar haar werk te zien is.

Arti et Amicitiae presenteert met trots de groepstentoonstelling What My Hands Know, met nieuw en bestaand werk van twaalf internationale en Nederlandse kunstenaars.

De tentoonstelling richt zich op kunstenaarspraktijken waarin materialiteit, intuïtie en een procesmatige manier van werken centraal staan. De titel verwijst naar onze interesse in belichaamde kennis en naar handen als instrumenten en overbrengers van informatie tussen de binnen- en buitenwereld. In een steeds meer digitale wereld is onze dagelijkse realiteit vaak nogal afstandelijk, en worden fysieke lichamen vaak eerder gezien als obstakels dan als dragers van kennis. In deze tentoonstelling worden toeschouwers uitgenodigd opnieuw contact te maken met hun zintuigen en om de tactiele, materiële en fysieke aanwezigheid van de kunstwerken te verkennen.

De tentoonstelling omvat installatie, sculptuur en objecten in de breedste zin van het woord: gebruikmakend van een veelheid aan materialen zoals textiel, klei, aluminium, bewegend beeld, huishoudelijke voorwerpen, nagellak, geluid, latex, bouwmaterialen, medische apparatuur, voedsel en 3-D scans, werken de kunstenaars in een reeks van zowel meer traditionele als nieuwe technieken zoals weven, keramiek, tekenen, bewerken, gieten, lasersnijden en assemblage. Elke kunstenaar presenteert een uniek perspectief op het creatieve proces, waarin intuïtie, experiment, transformatie en een constante dialoog met materialen de drijvende kracht is. De selectie van werken verkent een breed scala aan zowel persoonlijke als actuele, universele thema’s, gerelateerd aan de relatie en interacties tussen het lichaam en zijn innerlijke/uiterlijke omgeving.

Een essay van Fenne Saedt (curator en artistiek directeur Ruis in Nijmegen) begeleidt de tentoonstelling.

What My Hands Know is een project van kunstenaars Sara Bjarland en Charlotte Eta Mumm. De tentoonstelling wordt genereus ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Iona Stichting. Individuele kunstenaars kregen ook steun van het Constant van Renessefonds, Mondriaan Fonds, de State Culture Capital Foundation (SCCF) of Latvia, Amarte Fonds, Stichting Stokroos en The Swedish Cultural Foundation in Finland.

Openingstijden:

  • 20 januari t/m 11 maart 2023
  • Dinsdag t/m zondag 12:00 – 18:00u

Meer weten over de tentoonstelling? Klik hier.