Druk enter om te zoeken

April 18 2024

kM 122 over Engagement

kM 122 over Engagement

Categorieën: kM 122, Voorwoord, en Vormgeving

Tags: kM 122

Lees nu kM 122 over Engagement! Wat leest u in dit nummer?

Koloniaal verleden

Patricia kaersenhout en Natasja Kensmil leveren terecht commentaar op de machtsverhoudingen uit het koloniaal verleden. Rosalie van Deursen belicht het werk van vier Afrikaanse kunstenaars waarin traditie, moderniteit, identiteit en migratie belangrijke thema’s zijn.

Engagement

Hoe de onvoltooid verleden tijd, de levende geschiedenis en haar objecten van engagement worden gecollectioneerd vertelt Annemarie de Wildt van het Amsterdam Museum. Want engagement is het aanzwengelen van een vliegwiel, kunst een plek geven in de maatschappij en andersom mensen bewust maken en de maatschappelijke opinie beïnvloeden. Verder in kM 122 over Engagement o.a. H.N. Werkman, Jochem Mestriner, Ida van der Lee, Malgorzata Mirga-Tas, Fernando Sánchez Castillo, Suzanne Bernhardt.

Abonneren?

Bestel nu tijdelijk het eerste jaar € 19,95 ipv € 36,50 (4 nummers) via deze link. kM 122 over Engagement los bestellen kan ook voor € 9,95 via Tijd voor tijdschriften.

 

Rectificatie

Abonnees van kM ontvingen het nummer in de bus met o.a. een interessant interview met de kunstenaar patricia kaersenhout over haar dekoloniale kunst. Helaas is er een fout op de cover gekomen. Daar staat ‘de koloniale’ met een spatie en dat had natuurlijk ‘dekoloniale’ kunst moeten zijn. Ergens tussen vormgeving en eindredactie is dit niet opgemerkt. Inmiddels is de fout hersteld en wordt de goede cover overal gebruikt en ingezet. Maar in het nummer dat de abonnees ontvingen, kunnen we dat niet meer wijzigen helaas.

Wij bieden hierbij zowel de kunstenaar patricia kaersenhout, de auteur van het artikel Monika Auch als onze lezers onze grote excuses aan. Dit had natuurlijk niet mogen gebeuren.

bijschrift

note

bijschrift