Druk enter om te zoeken

June 13 2024

Het werk van

Het werk van

Categorieën: Kunstenaars Maand

Tags:

Tyfec stitched, two-sided, 220 x 220 cm Courtesy Berend Strik / Galerie Fons Welters, Amsterdam

Tijdens de Kunstenaars Maand lichten we bijzondere werk uit, waaronder het werk van Berend Strik.

Zijn motto:

“Your work, no matter what, affects the world, and in return it brings back ten times what you’ve given out. If you give out junk, you get back junk. If you give out confusion, you’ll give yourself confusion. If you give out something beautiful, you will get back ten times more beauty in your life.”  Yoko Ono.

Berend Strik onderzoekt in zijn werk de betekenis van beelden. Hij onderwerpt zijn foto’s aan een intensief proces van nabewerking met stof en draad.

De gestikte foto’s vertragen onze blik en versterken daardoor zowel beeld als inhoud. Door zijn beelden gedeeltelijk te bedekken, creëert Strik verschillende lagen op de foto en verkrijgt zo toegang tot het beeld en zijn betekenis.

De dialoog tussen afstandelijkheid en persoonlijke betrokkenheid speelt bij hem een ​​belangrijke rol. De intieme en tijdrovende bezigheid van het stiksel staat in contrast met de statische foto als product van een mechanisch proces. Ondanks deze toevoegingen, blijft het werk dicht bij realiteit en werkelijkheid. Voor de kijker blijft de herkenbaar intact. Zo voegt Strik een extra laag betekenis toe.

Meer zien van Strik zijn werk? Klik dan hier. Volg Berend Strik op Instagram: @berendstrik